Tarsoly Tarsoly hírek, közlemények Galéria Elérhetőségek Archívum Hírlevél Tarsolyba gyűjtött Unió

Keresni azt, ami összeköt, megérteni azt, ami elválaszt.


„Tarsolyba gyűjtött Unió”

 

Nagy kihívás volt a 2-3 oldalas esszé megírása a kelet-közép európai országok jövőbeni terveiről az Európai Unióhoz történő felzárkózás céljául. Ennek során megismerkedtünk a körülöttünk levő problémákkal és javaslatot tehettünk hogyan lehetne ezen változtatni. (1. csapat)

A résztvevők rengeteg tapasztalatot szereztek és sokat tanultak az Európai Unióról. Bebizonyíthattuk, hogy mennyire ismerjük környezetünket. (2. csapat)

Az ebédszünetben lehetőségünk volt ismeretségek kötésére és barátkozásra. Reméljük a verseny jövőre is megrendezésre kerül Székesfehérváron, ahol újra találkozhatnak a versenyzők. (3. csapat)

Személyes kedvencem a zenével kapcsolatos feladat volt, mert az ott elhangzott dalok szerintem mindenki kedvét feldobták és a feszültséget is enyhítették. (4. csapat)

Mindenki arcán látszott az izgalom, de a szervezők gondoskodtak a félelem eloszlatásáról. Tóni bácsi rajzolt a versenyzőkről karikatúrákat, mindössze 30 másodperc alatt. A szervezők érdekesebbnél érdekesebb feladatokat állítottak össze. A zenés feladat pl. majdnem táncra perdített minket. Köszönjük a meleg fogadtatást! (5. csapat)

Az első feladat meglepett bennünket és a többi is nagyfokú odafigyelésre méltó feladat is fejtörést okozott. A tanulók megmutathatták, hogy mint európai polgárok milyen tudással is rendelkeznek magáról az Unióról. Megtudhattuk mennyire ismerik az országok kultúráját, ételeit, táncait, építményeit.  (6. csapat)

A verseny ideális lehetőséget biztosított az Európai Unió ifjú állampolgárainak arra, hogy e bonyolult szervezet átláthatóbbá és érthetőbbé váljon. A különböző feladat típusok átfogó képet adtak az Unió tagállamairól és gondolkodásra kényszerített minden résztvevőt. Kiváló lehetőség, hogy megismerhessük a határon túli magyar rokonainkat, érezhessük, hogy ezen a napon ismét összejött a régi Magyarország.  (7. csapat)

Érdekes és izgalmas feladatok voltak, táncokat ismerhettünk meg, ételek készítését elemeztük, az európai országokról találtunk ki mindenfélét. Nem minden feladat ment a legjobban, de a lényeg, hogy tapasztalatot szereztünk.  (8. csapat)

Három, nem egyszerű internetes forduló után jutottunk a döntőbe. A rendkívül sokszínű feladatok kemény megpróbáltatásnak vetették alá a versenyzőket, hiszen széleskörű tudást igényeltek. A hangulat azonban remek volt a kreatív feladatoknak köszönhetően. Az ebédszünetben lehetőség nyílt a határon túli magyar diákokkal való beszélgetésre, ismerkedésre. Egy felejthetetlen tavaszi napot kaptunk. (9. csapat)

A verseny után mindenki egy életre szóló  emlékkel tér majd haza. Hálásak vagyunk, hogy ilyen élményben lehetett részünk. (10. csapat)

Az egységes európai polgártudat felől hozza össze a magyarlakta területek versenyző szellemű diákságát, példát mutatva ezzel a felnövekvő generációknak.A verseny a kölcsönös tiszteletadás jegyében zajlott.  (11. csapat)

 A nap jó hangulatban telt, megismerkedhettünk más iskolák diákjaival. (12. csapat)

Örülnénk ha jövőre is megrendezésre kerülne a verseny, mivel sok információval gazdagodtunk, megismerkedtünk a hozzánk hasonló fiatalokkal és még karikatúra is készült rólunk.  Nagyon jól éreztük magunkat. (13. csapat)

A vetélkedőnek nemcsak a verseny volt a lényege, hanem a célja az együvé tartozás is. Gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevőnek, hiszen már az is szép eredmény, hogy ide eljutottak és élményben volt részük. (14. csapat)

Egy jó hangulatú, érdekes feladatokkal teli versenyen vehettünk részt. Köszönjük a szervezőknek, hogy biztosítottak számunkra mindent. (15. csapat)

A feladatok összeállítása tökéletesen megfelelt az ifjúság elvárásainak, egyaránt voltak szórakoztatóak és gondolkodtatóak. (16. csapat)
III. CIVIL NAP, ÖNKÉNTES EXPOSZABADNAK SZÜLETTÉLBudapest Business Region -
Get EngagedFehérvári séta
A mi Európánk
- Fejér megyei döntő -
a fotósok szemével
Honlapkészítés